Waarom ik bbPress gebruik en geen ander forum software

Voor de mensen die het forum wel eens bezocht hebben, zullen zich al snel realiseren dat het er allemaal erg simpel uitziet. Je zal af en toe een functie tegenkomen dat niet naar behoren zal werken en de mogelijkheden op het forum zijn beperkt.

Het eerste dat bij mij zou opkomen wanneer ik een zo een forum tegen zou komen, zou verbazing zijn. Het ziet er allemaal zo simpel uit, dat het bijna niet een forum te noemen is. De navigatie is beperkt en de mogelijkheden om met andere leden te communiceren is er niet. Ik zou me ook wel kunnen voorstellen dat jullie er ook zo over nadenken.

Maar waarom stap ik niet over van bbPress naar een ander forum software?

Omdat ik bbPress de kans geef om samen met mij forum te groeien. bbPress zit nog in de 0.9 versie, wat betekend dat het een erg jonge forum software is. Kan je goed programmeren en wil je de bbPress gemeenschap helpen? Neem dan hier even een kijkje: bbPress.org

De huidige bbPress van nu kan je bijna vergelijken met de 0.71 versie van WordPress van 2003. Als je WordPress toen zag, zou je waarschijnlijk hetzelfde denken als wanneer je bbPress forums van nu ziet.

Je zou het geen blog software kunnen noemen. Het coderen van WordPress leek nergens op. Documentatie voor WordPress kon je ook al nergens vinden en het zag er naar uit dat WordPress niet een succes zou worden.

Hoe erg kan iemand er naast zitten?

bbPress heeft hetzelfde potentie als WordPress. Het is gecodeerd door dezelfde programmeurs en het wordt geprogrammeerd met 1 doel in het achterhoofd: Snelheid.

bbPress fora zijn razendsnel. Dit komt vooral, zoals opgemerkt, omdat er bijna geen toeters en bellen aan vastzit. En omdat bbPress fora zo snel zijn, zijn ze ook erg gewild.

Net zoals je WordPress blogs kan uitbreiden met plugins, kan je ook een bbPress forum uitbreiden met plugins. Dit kunnen hele simpele plugins zijn, maar ook erg geavanceerde plugins. Dus het aanpassen van een bbPress forum zal naarmate de tijd verstrekt eenvoudiger worden.

bbPress en WordPress kunnen ook samenwerken. Hiermee bedoel ik dat als je geregistreerd bent op het blog, je ook kan reageren op het forum. Je hoeft je niet apart aan te melden voor op het forum.

Heb je wel eens een ander forum software geprobeerd? Als je het geprobeerd hebt, dan weet je waarschijnlijk ook dat de URLs die gecreëerd worden door het softwarepakket niet zoekmachine geoptimaliseerd is. En dit is bij bbPress niet het geval. Net zoals de URLs bij WordPress blogs geoptimaliseerd zijn, zijn ook de URLs van de bbPress forum zoekmachine geoptimaliseerd.

Het antwoord op mijn vraag: “Waarom ik bbPress gebruik en geen ander forum software?”

  • bbPress is snel
  • bbPress is razendsnel
  • bbPress is simpel en “to the point”
  • bbPress heeft een gouden toekomst [dankzij WordPress]
  • bbPress kan eenvoudig uitgebreid worden met plugins
  • bbPress werkt goed samen met WordPress
  • bbPress heeft zoekmachine geoptimaliseerde URLs

Dit zijn mijn redenen waarom ik bbPress gebruik en niet iets anders. Gebruik jij ook bbPress, laat ons dan weten waarom je het gebruikt. Gebruik je nog geen bbPress, laat ons weten waarom je het niet gebruikt.

Discussieer op het forum: Waarom ik bbPress gebruik en geen ander forum software

Deel met je vrienden:  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.nl Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel

{ 8 comments… read them below or add one }

Erik december 8, 2008 om 23:58

je gebruik van bbpress heeft zeker mijn aandacht getrokken. Ik ben al een tijdje op zoek naar een makkelijk manier om een forum aan een van mijn wordpress sites te hangen.

Binnenkort eens proberen.

Umit Namli december 9, 2008 om 00:05

Zoals je uit mijn artikel kan opmaken, ben ik uiterst tevreden met bbPress en hoe het NU al is.

Ik kan me niet voorstellen hoe het over een jaar of 2 zal zijn.

bbPress is zeker aan te raden.

Jeroen december 9, 2008 om 10:54

Bedankt
Ik was ook opzoek naar goede forum software
Ik ga deze zeker eens proberen

gr, jeroen

Umit Namli december 9, 2008 om 11:02

Jeroen, leuk dat je besluit om bbPress even uit testen.

Ik moet je er wel bij waarschuwen dat bbPress nog in een fase zit waar het vooral gaat om testen. Houdt dit wel in je achterhoofd wanneer je besluit om bbPress te gebruiken.

Ilya januari 31, 2009 om 00:19

Mooi artikel. Ik ben er ook dol op; en vooral erg benieuwd naar de vorderingen. Ik moet wel bekennen dat het ik ietwat traag vind verlopen; het wordt je niet snel duidelijk hoe actief men achter de schermen is. Met wat wp is geworden in het achterhoofd; kan ik nauwelijks wachten om straks eindelijk een v1 in gebruik te nemen :)

Umit Namli januari 31, 2009 om 00:35

Zoals je zegt gaat het ontwikkelen momenteel erg traag, maar met WP ging het ook niet anders. De nauwe band tussen bbPress en WordPress maakt het zo aantrekkelijk als het nu is.

Voorlopig even wachten, maar het komt zeker goed!

Erno Hannink februari 24, 2009 om 08:36

bbPress heb ik ook getest. Er zijn toch nog wat dingen waar ik niet tevreden mee ben. Met name de registratie van ongewenste gebruikers; elke dag enkele.
Via een tip heb ik SimplePress geinstalleerd – een plugin in WordPress.
Mooier en stabieler dan bbPress.

Umit Namli februari 24, 2009 om 08:49

Als je naar een oplossing zoekt voor een forum, dan beland je al snel bij bbPress of SimplePress. Ik heb SimplePress ook op een locale WordPress installatie getest, en het ziet er naar uit dat het een bijna volledige forum plugin is. Maar voorlopig ben ik toch niet van plan om over te stappen, alleen omdat SimplePress niet hetzelfde aanhang heeft als bbPress.

Wie weet zal ik toch wel een keer overstappen naar SimplePress, het ziet er in ieder geval heel goed uit.

Geef een reactie

Previous post:

Next post: